Hvordan gjøre GTD på papir

Getting things done er ikke like enkelt for alle å komme igang med. For meg var en av terskelene å forstå hvordan dette kunne gjøres på papir. Etter å ha tenkt på dette i flere år har jeg omsider kommet frem til hvordan jeg selv vil gjøre GTD på papir.

Selv om jeg bruker Wrike.com til mitt GTD system var det likevel nyttig å sette seg ned å gjøre GTD på papir i et par uker. Erfaringene fra papir har gitt meg flere gode ideer til hvordan å bruke Wrike mer effektivt. Kommentarer og innspill mottas med takk.


0 Comments

  • interessant video som gir en del gode tips. I dag har imidlertid de aller fleste mer en 50% av sine oppgaver som innkommende epost. Et GTD system som ikke klarer å håndtere epost og konvertere det til oppgaver eller prosjekter blir derfor fort ubrukelig. en notatbok eller wrike.com klarer ikke å håndtere epost.

  • Takk for tilbakemelding. Jeg er enig i at for de fleste er epost en av de viktigste innboksene. Men det er tross alt kun en innboks. Dersom en epost er lett rask å svare på så gjør du den der og da (under 2 minutter). Hvis ikke må den inn i ditt oppgavesystem. Om dette er en notatbok eller wrike.com handler om smak og behag.

    Når det gjelder wrike har de en av de beste epostintegreringene jeg har prøvd. De har egne plugins for outlook og gmail/google apps. Men i tillegg har de en utrolig bra mulighet dersom du vil videresende inn til Wrike fra hvilkensomheslt tjeneste eller epostklient. https://www.wrike.com/help/email-integration/

    Det eneste som mangler er en integrert epostklient slik de har i IQtell.com eller centask.com. Førstenevnte har sine egne alvorlige mangler: http://blog.kennethaar.com/2012/07/why-most-digital-task-list-managers-fail.html
    Centask har ingen mulighet for samarbeid.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *